PESAN SAIYIDINA ALI RA

“Barangsiapa yang mengajar aku walaupun satu huruf maka dia adalah tuan kepada ku”.
"Kecantikan dan pakaian itu bukanlah penghias diri, sesungguhnya ilmu dan adab itu yang menjadi hiasan diri seseorang. Bukanlah yatim seseorang itu yang kematian bapanya, sesungguhnya yatim yang sebenar apabila ketiadaan ilmu dan adab".Wednesday, June 2, 2010

83. Zon Tanjung Manis Tuan Rumah PSKPP dan Sambutan Hari Guru Peringkat Daerah Daro 2010

SMK Belawai - Pesta Persatuan Sukan dan Kebudayaan Perkhidmatan Pelajaran atau ringkasnya PSKPP dan sambutan Hari Guru Peringkat Daerah Daro tahun 2010 telah ditetapkan akan diadakan di Zon Tanjung Manis.
Satu mesyuarat telah diadakan di SMK Belawai pada 27 Jun 2010 lalu telah dipengerusikan oleh Pegawai Pelajaran Daerah Daro, En. Awet Bin Gapor. Turut hadir ialah Penyelia Sekolah Daerah Daro, Cg Rahim Bin Rian, MGB, Pengetua SMK Belawai dan Pengerusi Zon Daerah Daro. Tarikh yang ditetapkan bagi PSKPP dan Sambutan Hari Guru ini ialah pada 2/3 dan 4 Julai 2010. Tiga hari berturut bermula hari Jumaat, Sabtu dan Ahad.

SMK Belawai di beri kepercayaan sebagai pusat semua kegiatan dan Majlis kemuncak, Majlis makan malan dan penyampaian hadiah akan di adakan SMK Belawai. Manakala bagi sukan dan permainan akan diagihkan kepada 5 buah sekolah yang ada di Zon Tanjung Manis.
Terima kasih PPD Daro kerana memberi kepercayaan kepada kami sekolah-sekolah di Zon Tanjung Manis yang terdiri dari SMK Belawai, SK Abang Buyuk, SK Abang Galau, SK Abang Gesa dan SK Tanjung Manis sebagai tuan rumah kali ini. Semoga majlis ini berjaya mencapai objektif yang ditetapkan. Kerjasama semua guru di Zon ini sama ada dari Sekolah Menengah dan semua guru sekolah rendah adalah sangat penting bagi menjayakan majlis ini - sekian

Ahli Majlis Mesyuarat Bergambar Beramai-ramai bersama PPD Daerah Daro Cg Awet Bin Gapor di Dataran Ilmu SMK Belawai sebelum bertolak pulang ke kawasan masing-masing.


TERIMA KASIH CIKGU

No comments:

RAKAN GURU YANG DIHORMATI...

Popular Posts

TIADA YANG LEBIH BERKUASA YANG MENENTUKAN SEGALANYA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

PERJALANAN INI:


23 Jun 1993 - 1 Disember 1994 SMK Three Rivers, Mukah


1 Dis 1994 - 16 September 2016 SMK Tiong Hin, Sibu


16 September 2006 - 12 Februari 2012 SMK Belawai, Daro, Mukah


13 Februari 2012 - 20 Januari 2017 - SMK Baru, Miri


22 Januari 2017 Hingga Sekarang - SM Teknik, Sejingkat, Kuching


PENAFIAN :

Berita, pandangan dan komen dalam blog ini tidak tidak semestinya menggambarkan sikap pengendali blog. Pengendali blog tidak bertanggungjawab di atas sebarang kesulitan atau kerosakan akibat menggunakan maklumat dalam blog ini. Penggunaan blog ini adalah di atas budi bicara masing-masing.

Mengambil, mencetak dan menyebarkan artikel yang terdapat di dalam laman ini amatlah digalakkan dan dihargai. Sebarang bentuk teguran dan pandangan juga amat dialu-alukan.

Mohamad.

Mutiara Kata

Bercita-cita tanpa usaha bukan cita-cita tapi angan-angan.