PESAN SAIYIDINA ALI RA

“Barangsiapa yang mengajar aku walaupun satu huruf maka dia adalah tuan kepada ku”.
"Kecantikan dan pakaian itu bukanlah penghias diri, sesungguhnya ilmu dan adab itu yang menjadi hiasan diri seseorang. Bukanlah yatim seseorang itu yang kematian bapanya, sesungguhnya yatim yang sebenar apabila ketiadaan ilmu dan adab".Friday, April 27, 2012

228.SMK Baru Miri peroleh 98.36 peratus - STPM 2011


Borneo Post Online, Thursday 8 March 2012

TAHNIAH: Elisabeth (tiga kiri) merakam kenangan bersama sebahagian calon STPM SMK Baru Miri yang memperolehi keputusan cemerlang.
Read more: http://www.theborneopost.com/2012/03/08/smk-baru-miri-peroleh-98-36-peratus/#ixzz1tC7buji1

MIRI: Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Baru Miri mencapai keputusan 98.36 peratus  kelulusan dalam peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2011 berbanding tahun sebelumnya dengan pencapaian cemerlang, Ngang Jin Loung yang memperolehi 3A 1B.

Manakala lima lagi calon cemerlang yang mendapat 1A dan 3B ialah Alexander Lucas, George Tan Yu Ruk, Kenny Jacob, Pauline Nanie dan Tian Tze Chung.

Sementara Mohd Al Hatta memperolehi keputusan 1A, 2B dan 1C, manakala dua lagi calon iaitu Jacquelyn Lumih dan Paula Nanie masing-masing mendapat keputusan 4B.

Penolong Kanan SMK Baru Elisabeth memberitahu, hanya 60 daripada 61 calon telah menduduki peperiksaan STPM berkenaan.

Katanya, seramai 25 calon telah memperolehi empat Prinsipal (lulus penuh), tujuh orang mendapat tiga Prinsipal (lulus penuh), 14 orang (dua Prinsipal), 14 orang (satu Prinsipal) sementara seorang lagi calon tidak hadir menduduki STPM.

Jelas beliau, keputusan STPM tersebut meningkat sebanyak 2.13 peratus berbanding tahun sebelumnya dan keputusan terbabit memberangsangkan.

No comments:

RAKAN GURU YANG DIHORMATI...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

TIADA YANG LEBIH BERKUASA YANG MENENTUKAN SEGALANYA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِDengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.Bersyukur Kita Kepada Allah S.W.T Dengan Izinnya Perancangan Pembangunan & Perancangan Peningkatan Akademik SMK Belawai Telah Berjalan Dengan Lancar. Kejayaan Paling Manis ialah pencapaian tertinggi PMR 2011 69.59% dengan GPSnya 3.05. Semoga kecemerlangan ini akan diteruskan oleh guru-guru di sana.Sejak 13 Februari 2012 saya kini di SMK Baru Miri. Segala tenaga dan usaha kini tertumpu dipusat tanggungjawab yang baru. Perancangan 5 tahun saya bersama plan strategik sekolah sedang diatur. Harapan saya, saya akan berjaya laksanakannya sepertimana kejayaan saya di SMK Belawai dengan kerjasama dari warga SMK Baru Miri. Semuanya dengan kehendaknya jua...Sejarah perkhidmatan:

23 Jun 1993 - 1 Disember 1994 SMK Three Rivers, Mukah

1 Dis 1994 - 16 September 2016 SMK Tiong Hin, Sibu

16 September 2006 - 12 Februari 2012 SMK Belawai, Daro, Mukah

13 Februari 2012 - sekarang SMK Baru, Miri

PENAFIAN :

Berita, pandangan dan komen dalam blog ini tidak tidak semestinya menggambarkan sikap pengendali blog. Pengendali blog tidak bertanggungjawab di atas sebarang kesulitan atau kerosakan akibat menggunakan maklumat dalam blog ini. Penggunaan blog ini adalah di atas budi bicara masing-masing.

Mengambil, mencetak dan menyebarkan artikel yang terdapat di dalam laman ini amatlah digalakkan dan dihargai. Sebarang bentuk teguran dan pandangan juga amat dialu-alukan.

Mohamad.

Mutiara Kata

Bercita-cita tanpa usaha bukan cita-cita tapi angan-angan.
Anda Adalah Tetamu Saya, Kehadiran Anda Sangat-sangat dihargai. Terima Kasih
Elok Bahasa Bekalan Hidup, Elok Budi Bekalan Mati