PESAN SAIYIDINA ALI RA

“Barangsiapa yang mengajar aku walaupun satu huruf maka dia adalah tuan kepada ku”.
"Kecantikan dan pakaian itu bukanlah penghias diri, sesungguhnya ilmu dan adab itu yang menjadi hiasan diri seseorang. Bukanlah yatim seseorang itu yang kematian bapanya, sesungguhnya yatim yang sebenar apabila ketiadaan ilmu dan adab".Wednesday, April 4, 2012

221.Terima Kasih Sekalung Budi..

Saya dahului N3 kali ini dengan ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada PIBG SMK Baru, Miri yang telah bersusah payah mengadakan satu majlis Sambutan mengalu-alukan kedatangan saya ke SMK Baru, Miri. Majlis yang diadakan di Hotel Mega Miri itu yang dihadiri hampir kesemua ahli Eksconya yang di ketuai oleh En Anuar Bin Hj Ahmad begitu meriah dan dalam keadaan sangat mesra. Turut hadir dalam majlis tersebut ialah Naib YDP PIBG En Disa, dan beberapa orang penting dalam PIBG iaitu En. Azmi, Puan Hadiah, Cg Marlyani dan Puan Fatimah serta bebrerapa orang ahli Eksconya yang terdiri daripada guru-guru. Selain itu, turut bersama dalam majlis tersebut ialah semua penolong kanan dan guru-guru.

Asyik berbual, sehingga lupa untuk merakamkan walaupun sekeping gambar. Hanya ini yang ada dalam simpanan saya ..
YDP PIBG En Anuar Hj Ahmad sedang berucap. Gambar Ikhsan Cg Mizan
Ucapan terima kasih dari saya untuk semua
Tetamu yang hadir dalam majlis tersebut.
Cg Marlyni S/U PIBG - Selaku pengacara majlis pada malam tersebut
Penolong kanan pentadbiran Cg Boyce dan Naib YDP PIBG En Disa
Menjamu selera..
Majlis dimulakan dengan ucapan YDP PIBG dan disusuli dengan ucapan pengetua. Dari ucapan YDP PIBG, saya difahamkan berbagai usaha telah dilakukan oleh PIBG SMK Baru Miri dalam usaha untuk menaikkan martabat dan nama baik sekolah. Semoga segala usaha yang telah dilakukan oleh tuan-tuan akan diberkati dan dirahmati Allah. Sama-samalah kita berusaha untuk kecemerlangan. Terima kasih juga kepada En. Anuar dalam perbicangan ringkas semasa menjamu selera tersebut, meluluskan permintaan pihak sekolah untuk menyediakan LCD projector untuk setiap kelas, peringkat demi peringkat. Saya yakin PIBG yang aktif seperti PIBG SMK Baru ini mampu melaksanakannya untuk Pembelajaran dan Pengajaran yang berkesan.

Selamat berkhidmat di tempat baru, "Noi" seorang pekerja yang cemerlang.  Walaupun beberapa hari kenal  sudah bokeh menilai keikhlasannya bekerja..
Sabar menanti semua hidangan di sajikan
Sate - sedapnye.. Ketam - takutttt.. kalau saya makan, alamat tak ke sekolahlah esok
Masing-masing sudah mula berkayuh..
Semua makanan sudah sedia sebelum semuanya mula brkayuh..
Dah hampir selesai..
Sebelum itu pada 15 Februari lalu, satu jamuan makan malam juga telah di adakan di Taman Selera Tanjung Lobang oleh Kakitangan Sokongan sekolah dan sebahagian guru-guru meraikan kedatangan saya ke Miri dan meraikan rakan-rakan AKS yang akan berpindah. Antaranya ialah “Noi” (Norayah) dan Marshall. Terima kasih kepada semua, saya sangat-sangat menghargai atas sambutan yang diberikan.

Terima kasih untuk semua, InsyaAllah SMK Baru akan Sentiasa Cemerlang..

No comments:

RAKAN GURU YANG DIHORMATI...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

TIADA YANG LEBIH BERKUASA YANG MENENTUKAN SEGALANYA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِDengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.Bersyukur Kita Kepada Allah S.W.T Dengan Izinnya Perancangan Pembangunan & Perancangan Peningkatan Akademik SMK Belawai Telah Berjalan Dengan Lancar. Kejayaan Paling Manis ialah pencapaian tertinggi PMR 2011 69.59% dengan GPSnya 3.05. Semoga kecemerlangan ini akan diteruskan oleh guru-guru di sana.Sejak 13 Februari 2012 saya kini di SMK Baru Miri. Segala tenaga dan usaha kini tertumpu dipusat tanggungjawab yang baru. Perancangan 5 tahun saya bersama plan strategik sekolah sedang diatur. Harapan saya, saya akan berjaya laksanakannya sepertimana kejayaan saya di SMK Belawai dengan kerjasama dari warga SMK Baru Miri. Semuanya dengan kehendaknya jua...Sejarah perkhidmatan:

23 Jun 1993 - 1 Disember 1994 SMK Three Rivers, Mukah

1 Dis 1994 - 16 September 2016 SMK Tiong Hin, Sibu

16 September 2006 - 12 Februari 2012 SMK Belawai, Daro, Mukah

13 Februari 2012 - sekarang SMK Baru, Miri

PENAFIAN :

Berita, pandangan dan komen dalam blog ini tidak tidak semestinya menggambarkan sikap pengendali blog. Pengendali blog tidak bertanggungjawab di atas sebarang kesulitan atau kerosakan akibat menggunakan maklumat dalam blog ini. Penggunaan blog ini adalah di atas budi bicara masing-masing.

Mengambil, mencetak dan menyebarkan artikel yang terdapat di dalam laman ini amatlah digalakkan dan dihargai. Sebarang bentuk teguran dan pandangan juga amat dialu-alukan.

Mohamad.

Mutiara Kata

Bercita-cita tanpa usaha bukan cita-cita tapi angan-angan.
Anda Adalah Tetamu Saya, Kehadiran Anda Sangat-sangat dihargai. Terima Kasih
Elok Bahasa Bekalan Hidup, Elok Budi Bekalan Mati