PESAN SAIYIDINA ALI RA

“Barangsiapa yang mengajar aku walaupun satu huruf maka dia adalah tuan kepada ku”.
"Kecantikan dan pakaian itu bukanlah penghias diri, sesungguhnya ilmu dan adab itu yang menjadi hiasan diri seseorang. Bukanlah yatim seseorang itu yang kematian bapanya, sesungguhnya yatim yang sebenar apabila ketiadaan ilmu dan adab".Monday, October 10, 2011

208.Selamat Pengantin Baru.. Tahniah PPD Mukah

Sama cantik sama padan. Selamat Pengantin Baru. Semoga Jodoh berkekalan sehinggan ke akhir Hayat
Abdul Hamid Bin Abdul Wahab dan Noorfida Bt Jamil
Tanggal 9 Oktober 2011 bersamaan 11 Zulkaedah 1432 H merupakan hari yang paling bersejarah kepada 2 pengantin baru Abdul Hamid Abdul Wahab bersama dengan pasangannya Noorfida Bt Jamil. Pertemuan 2 hati yang yang bertaut kasih ini diwar-warkan ke sekelian tetamu jemputan dalam satu majlis Walimatul Urus yang penuh gilang gemilang. Majlis berlangsung seperti yang dirancang di Dewan Suarah Mesra Mukah tepat Jam 8.30 pagi sehingga 12.00 tengahari. 

Pengantin masuk ke Dewan Suarah sejurus ketibaan dari perarakan berkereta
Tahniah kepada Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Mukah, En Abdul Wahab Bin Haji Sapawi dan Isteri, Pn Jaiyah Bt Aja kerana selamat menerima menantu pertama dalam keluarga. Kami sekeluarga dan saya mewakili warga SMKB mengucapkan Selamat Pengantin Baru kepada kedua-dua mempelai, semoga Allah titipkan kemesraan kepada mereka berdua agar kebahagiaan kekal abadi dalam melayari bahtera perkahwinan. Kami juga berdoa agar mereka akan kekal selamanya sepanjang hayat dan dikurniakan zuriat yang sempurna, beriman dan beramal soleh. Sesungguhnya Engkau berhak ke atas segala sesuatu.
Persembahan silat kepada pengantin sebagai pembuka majlis
Suasana di dalam Dewan Suarah, tetamu yang hadir dan majlis menepung tawar oleh keluarga kedua-dua belah pihak.
Abdul Hamid dan Noorfida

4 comments:

zue said...

selamat pengantin baru.

wah canggihnya kereta kala hijau tu..

Mohamad said...

Zue,
Barangkali kereta tersebut dicipta untuk masa depan. Dunia makin sempit, kereta makin banyak. Kalau kita parking tempat sempit pun senang keluar kan..

ckLah said...

Ingatkan PPD Mukah yang kawin tadi...

Mohamad said...

CkLah..
Saja je buat gimik...

RAKAN GURU YANG DIHORMATI...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

TIADA YANG LEBIH BERKUASA YANG MENENTUKAN SEGALANYA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِDengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.Bersyukur Kita Kepada Allah S.W.T Dengan Izinnya Perancangan Pembangunan & Perancangan Peningkatan Akademik SMK Belawai Telah Berjalan Dengan Lancar. Kejayaan Paling Manis ialah pencapaian tertinggi PMR 2011 69.59% dengan GPSnya 3.05. Semoga kecemerlangan ini akan diteruskan oleh guru-guru di sana.Sejak 13 Februari 2012 saya kini di SMK Baru Miri. Segala tenaga dan usaha kini tertumpu dipusat tanggungjawab yang baru. Perancangan 5 tahun saya bersama plan strategik sekolah sedang diatur. Harapan saya, saya akan berjaya laksanakannya sepertimana kejayaan saya di SMK Belawai dengan kerjasama dari warga SMK Baru Miri. Semuanya dengan kehendaknya jua...Sejarah perkhidmatan:

23 Jun 1993 - 1 Disember 1994 SMK Three Rivers, Mukah

1 Dis 1994 - 16 September 2016 SMK Tiong Hin, Sibu

16 September 2006 - 12 Februari 2012 SMK Belawai, Daro, Mukah

13 Februari 2012 - sekarang SMK Baru, Miri

PENAFIAN :

Berita, pandangan dan komen dalam blog ini tidak tidak semestinya menggambarkan sikap pengendali blog. Pengendali blog tidak bertanggungjawab di atas sebarang kesulitan atau kerosakan akibat menggunakan maklumat dalam blog ini. Penggunaan blog ini adalah di atas budi bicara masing-masing.

Mengambil, mencetak dan menyebarkan artikel yang terdapat di dalam laman ini amatlah digalakkan dan dihargai. Sebarang bentuk teguran dan pandangan juga amat dialu-alukan.

Mohamad.

Mutiara Kata

Bercita-cita tanpa usaha bukan cita-cita tapi angan-angan.
Anda Adalah Tetamu Saya, Kehadiran Anda Sangat-sangat dihargai. Terima Kasih
Elok Bahasa Bekalan Hidup, Elok Budi Bekalan Mati