PESAN SAIYIDINA ALI RA

“Barangsiapa yang mengajar aku walaupun satu huruf maka dia adalah tuan kepada ku”.
"Kecantikan dan pakaian itu bukanlah penghias diri, sesungguhnya ilmu dan adab itu yang menjadi hiasan diri seseorang. Bukanlah yatim seseorang itu yang kematian bapanya, sesungguhnya yatim yang sebenar apabila ketiadaan ilmu dan adab".Thursday, July 1, 2010

91. Sambutan Hari Guru Peringkat Negeri di Miri Pada 28-30 Jun 2010

Sambutan hari guru peringkat Kebangsaan sudah lama berlalu - 16 Mei 2010 tetapi bagi peringkat sekolah bermula minggu ini dengan permulaan majlis makan malam di RH Hotel Sibu. Ini adalah kali ke dua majlis makan malam di buat di luar kawasan sekolah. Sederhana dan tetap meriah dengan kedatangan guru-guru bersama-sama dengan keluarga masing-masing. Tahniah kepada guru-guru yang bertungkus lumus atas usaha murni ini dan mahu melihat SMKB terserlah setanding dengan sekolah-sekolah lain untuk memberi sesuatu yang terbaik kepada guru-guru. Seterusnya, sambutan hari guru bersama-sama dengan pelajar dan PIBG SMKB diadakan pada hari ini Khamis 1 Julai 2010. Majlis diserikan dengan kehadiran YB Datuk Hj Hamden, untuk memberi pengiktirafan kepada pelajar-pelajar cemerlang PMR dan SPM 2009 serta guru-guru yang telah berjaya meningkatkan peratusan dalam subjek masing-masing sama ada PMR atau SPM.
Sambutan hari guru peringkat Negeri baru bermula, dengan pendaftaran peserta pada jam 2.00pm - 5.00pm petang Isnin dan akan berakhir pada 30 Jun 2010. Majlis Pelancaran Sambutan Hari Guru Peringkat Negeri ini telah dirasmikan oleh Ketua Menteri Sarawak di Dewan Suarah Miri jam 11.20am, tempat di mana Pameran Hari Guru diadakan.Berbagai acara disusun oleh AJK Pengelola bermula dengan Aktiviti gotong royong di Pantai Tanjong Lobang, Ceramah keagamaan di Kolej TDT Hj Bujang ( Ceramah diadakan mengikut agama masing2 - Lain2nya di Dewan SK St Columba dan Bilik Multimedia SJK Chung Hua Miri ).
Forum Gaya Hidup Sihat dan Forum diadakan di IPG Miri, Seterusnya Lawatan ke Petronas dan Sun Flower. Majlis Makan Malam bersama Timbalan Ketua Menteri Datuk Patinggi Tan Sri Dr George Chan Hong Nam pula di Eastwood Golf and Country Club. Sedikit Info dan gambar2 yang dapat saya rakamkan sepanjang Sambutan Hari Guru Peringkat Negeri 2010 di Miri.(Mohon maaf gambar lain tidak dapat di muatkan kerana masalah Internet- slow. saya akan masukkan kemudian - T.Q)

No comments:

RAKAN GURU YANG DIHORMATI...

Popular Posts

TIADA YANG LEBIH BERKUASA YANG MENENTUKAN SEGALANYA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

PERJALANAN INI:


23 Jun 1993 - 1 Disember 1994 SMK Three Rivers, Mukah


1 Dis 1994 - 16 September 2016 SMK Tiong Hin, Sibu


16 September 2006 - 12 Februari 2012 SMK Belawai, Daro, Mukah


13 Februari 2012 - 20 Januari 2017 - SMK Baru, Miri


22 Januari 2017 Hingga Sekarang - SM Teknik, Sejingkat, Kuching


PENAFIAN :

Berita, pandangan dan komen dalam blog ini tidak tidak semestinya menggambarkan sikap pengendali blog. Pengendali blog tidak bertanggungjawab di atas sebarang kesulitan atau kerosakan akibat menggunakan maklumat dalam blog ini. Penggunaan blog ini adalah di atas budi bicara masing-masing.

Mengambil, mencetak dan menyebarkan artikel yang terdapat di dalam laman ini amatlah digalakkan dan dihargai. Sebarang bentuk teguran dan pandangan juga amat dialu-alukan.

Mohamad.

Mutiara Kata

Bercita-cita tanpa usaha bukan cita-cita tapi angan-angan.