PESAN SAIYIDINA ALI RA

“Barangsiapa yang mengajar aku walaupun satu huruf maka dia adalah tuan kepada ku”.
"Kecantikan dan pakaian itu bukanlah penghias diri, sesungguhnya ilmu dan adab itu yang menjadi hiasan diri seseorang. Bukanlah yatim seseorang itu yang kematian bapanya, sesungguhnya yatim yang sebenar apabila ketiadaan ilmu dan adab".Thursday, January 22, 2009

32. Anda Cemerlang. Tahniah
Wajah-wajah juara 2009


Misi SMK Belawai Cemerlang 2010 makin menjadi. Perkara ini suatu yang sangat positif. Kejayaan 36 atlit SMK Belawai mendapat johan keseluruhan bersama dengan guru-guru pengiring yang terdiri dari Cg Gani (PKKK), Cg Muliadi, Cg Rogayah, Cg Mahhadir, Cg Herman (Pegawai Kejohanan), Cg Faisal (Pegawai Kejohanan) dalam Kejohanan Olahraga Antara Sekolah-sekolah Bahagian Mukah adalah sangat membanggakan. Dengan keputusan 18 emas, 13 perak dan 12 gangsa dengan markah keseluruhan mengatasi SMK TPDPH Normah Daro telah menobatkan SMK Belawai dengan 36 atlit sebagai NO 1 antara 10 buah sekolah bahagian Mukah. Sesungguhnya kejayaan itu tidak datang bergolek. Saya percaya penat lelah guru-guru yang bertungkus lumus memberi tunjuk ajar kepada atlit sangat berbaloi dengan keputusan tersebut. Biar pun berpanas berhujan selama beberapa hari dari 24-27 Februari 2009 dengan kulit muka hitam dibakar mentari tetapi semua kesengsaraan tersebut telah dibayar dengan kejayaan. Tahniah Cikgu..

No comments:

RAKAN GURU YANG DIHORMATI...

Popular Posts

TIADA YANG LEBIH BERKUASA YANG MENENTUKAN SEGALANYA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

PERJALANAN INI:


23 Jun 1993 - 1 Disember 1994 SMK Three Rivers, Mukah


1 Dis 1994 - 16 September 2016 SMK Tiong Hin, Sibu


16 September 2006 - 12 Februari 2012 SMK Belawai, Daro, Mukah


13 Februari 2012 - 20 Januari 2017 - SMK Baru, Miri


22 Januari 2017 Hingga Sekarang - SM Teknik, Sejingkat, Kuching


PENAFIAN :

Berita, pandangan dan komen dalam blog ini tidak tidak semestinya menggambarkan sikap pengendali blog. Pengendali blog tidak bertanggungjawab di atas sebarang kesulitan atau kerosakan akibat menggunakan maklumat dalam blog ini. Penggunaan blog ini adalah di atas budi bicara masing-masing.

Mengambil, mencetak dan menyebarkan artikel yang terdapat di dalam laman ini amatlah digalakkan dan dihargai. Sebarang bentuk teguran dan pandangan juga amat dialu-alukan.

Mohamad.

Mutiara Kata

Bercita-cita tanpa usaha bukan cita-cita tapi angan-angan.