PESAN SAIYIDINA ALI RA

“Barangsiapa yang mengajar aku walaupun satu huruf maka dia adalah tuan kepada ku”.
"Kecantikan dan pakaian itu bukanlah penghias diri, sesungguhnya ilmu dan adab itu yang menjadi hiasan diri seseorang. Bukanlah yatim seseorang itu yang kematian bapanya, sesungguhnya yatim yang sebenar apabila ketiadaan ilmu dan adab".Thursday, October 3, 2013

APC 2012 Pada 23 September 2013

Terima kasih kepada semua Guru dan Kakitangan sekolah yang menyokong kepimpinan saya. APC ini adalah kali ke 3, Kejayaan ini adalah kejayaan kita bersama. Syukurlah, ia amat berbaloi dengan apa yang kita usahakan..

Bergambar di depan Jabatan Pendidkan Pelajaran Negeri Sarawak yang baru di Jalan Bako

Koir JPNS


Datu Abdillah Adam

YB Datuk Hajah Fatimah Abdullah, Menteri Kebajikan, Wanita Dan Pembangunan Keluarga


Bersama rakan2 Penerima APC 2012, seramai 3,836 staf profesional dan kakitangan sokongan dari seluruh Sarawak dipilih bagi menerima APC bagi tahun 2012. Majlis APC juga telah diadakan di peringkat Bahagian dan Daerah.
Majlis yang diadakan pada 23 September 2013 hanya melibatkan 53 penerima yang bertugas di Ibu Pejabat JPNS, Pegawai Pendidikan Daerah, Pengetua/Guru Besar dan Guru Cemerlang. Selain itu sijil penghargaan juga diberikan kepada staf yang telah berkhidmat lebih 20 tahun di JPNS.
Read more: http://www.theborneopost.com/2013/09/24/abdillah-yakini-kakitangan-jpns-lakukan-yang-terbaik-realisasi-pppm/#ixzz2ghiuYorU

Bersama Cg Yusri Tokis, Pen. Pengarah Unit Naik Pangkat JPNSBerita penuh : http://www.theborneopost.com/2013/09/24/abdillah-yakini-kakitangan-jpns-lakukan-yang-terbaik-realisasi-pppm/

No comments:

RAKAN GURU YANG DIHORMATI...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

TIADA YANG LEBIH BERKUASA YANG MENENTUKAN SEGALANYA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِDengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.Bersyukur Kita Kepada Allah S.W.T Dengan Izinnya Perancangan Pembangunan & Perancangan Peningkatan Akademik SMK Belawai Telah Berjalan Dengan Lancar. Kejayaan Paling Manis ialah pencapaian tertinggi PMR 2011 69.59% dengan GPSnya 3.05. Semoga kecemerlangan ini akan diteruskan oleh guru-guru di sana.Sejak 13 Februari 2012 saya kini di SMK Baru Miri. Segala tenaga dan usaha kini tertumpu dipusat tanggungjawab yang baru. Perancangan 5 tahun saya bersama plan strategik sekolah sedang diatur. Harapan saya, saya akan berjaya laksanakannya sepertimana kejayaan saya di SMK Belawai dengan kerjasama dari warga SMK Baru Miri. Semuanya dengan kehendaknya jua...Sejarah perkhidmatan:

23 Jun 1993 - 1 Disember 1994 SMK Three Rivers, Mukah

1 Dis 1994 - 16 September 2016 SMK Tiong Hin, Sibu

16 September 2006 - 12 Februari 2012 SMK Belawai, Daro, Mukah

13 Februari 2012 - sekarang SMK Baru, Miri

PENAFIAN :

Berita, pandangan dan komen dalam blog ini tidak tidak semestinya menggambarkan sikap pengendali blog. Pengendali blog tidak bertanggungjawab di atas sebarang kesulitan atau kerosakan akibat menggunakan maklumat dalam blog ini. Penggunaan blog ini adalah di atas budi bicara masing-masing.

Mengambil, mencetak dan menyebarkan artikel yang terdapat di dalam laman ini amatlah digalakkan dan dihargai. Sebarang bentuk teguran dan pandangan juga amat dialu-alukan.

Mohamad.

Mutiara Kata

Bercita-cita tanpa usaha bukan cita-cita tapi angan-angan.
Anda Adalah Tetamu Saya, Kehadiran Anda Sangat-sangat dihargai. Terima Kasih
Elok Bahasa Bekalan Hidup, Elok Budi Bekalan Mati