PESAN SAIYIDINA ALI RA

“Barangsiapa yang mengajar aku walaupun satu huruf maka dia adalah tuan kepada ku”.
"Kecantikan dan pakaian itu bukanlah penghias diri, sesungguhnya ilmu dan adab itu yang menjadi hiasan diri seseorang. Bukanlah yatim seseorang itu yang kematian bapanya, sesungguhnya yatim yang sebenar apabila ketiadaan ilmu dan adab".Wednesday, February 10, 2010

65. Chinese New Year

Gambar hiasan copy dari:
http://www.theholidayspot.com/chinese_new_year/

Selamat menyambut Tahun Baru Cina di ucapkan kepada semua warga guru dan murid-murid yang berbangsa Cina khususnya di SMKB. Semoga dengan kehadiran tahun harimau ini semua guru akan tetap gagah untuk mengajar dan murid-murid akan tetap gagah belajar.
Bagi guru-guru dan murid-murid lain, inilah masanya untuk kita berkunjung ke rumah rakan-rakan yang berbangsa Cina. Saya yakin ramai rakan-rakan Cina kita faham situasi kita dan tidak akan menghidangkan makanan tidak halal. Bukan makan yang menjadi agenda utama, tetapi yang lebih penting kunjung mengunjung antara satu sama lain dan mengekalkan perpaduan kaum.
Ekoran dari itu, sekolah juga akan ditutup selama seminggu mulai 13 Feb. hingga 21 Feb 2010. Semua guru dan pelajar juga diseru, jagalah keselamatan dan kesihatan sepanjang cuti ini. Keselamatan pulang ke rumah dan datang semula ke sekolah pada 21.Feb 2010 bagi pelajar asrama dan mula bersekolah pada 22 Feb. 2010.
Happy New Year
dan Selamat Bercuti,
Terima Kasih Cikgu.

No comments:

RAKAN GURU YANG DIHORMATI...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

TIADA YANG LEBIH BERKUASA YANG MENENTUKAN SEGALANYA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِDengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.Bersyukur Kita Kepada Allah S.W.T Dengan Izinnya Perancangan Pembangunan & Perancangan Peningkatan Akademik SMK Belawai Telah Berjalan Dengan Lancar. Kejayaan Paling Manis ialah pencapaian tertinggi PMR 2011 69.59% dengan GPSnya 3.05. Semoga kecemerlangan ini akan diteruskan oleh guru-guru di sana.Sejak 13 Februari 2012 saya kini di SMK Baru Miri. Segala tenaga dan usaha kini tertumpu dipusat tanggungjawab yang baru. Perancangan 5 tahun saya bersama plan strategik sekolah sedang diatur. Harapan saya, saya akan berjaya laksanakannya sepertimana kejayaan saya di SMK Belawai dengan kerjasama dari warga SMK Baru Miri. Semuanya dengan kehendaknya jua...Sejarah perkhidmatan:

23 Jun 1993 - 1 Disember 1994 SMK Three Rivers, Mukah

1 Dis 1994 - 16 September 2016 SMK Tiong Hin, Sibu

16 September 2006 - 12 Februari 2012 SMK Belawai, Daro, Mukah

13 Februari 2012 - sekarang SMK Baru, Miri

PENAFIAN :

Berita, pandangan dan komen dalam blog ini tidak tidak semestinya menggambarkan sikap pengendali blog. Pengendali blog tidak bertanggungjawab di atas sebarang kesulitan atau kerosakan akibat menggunakan maklumat dalam blog ini. Penggunaan blog ini adalah di atas budi bicara masing-masing.

Mengambil, mencetak dan menyebarkan artikel yang terdapat di dalam laman ini amatlah digalakkan dan dihargai. Sebarang bentuk teguran dan pandangan juga amat dialu-alukan.

Mohamad.

Mutiara Kata

Bercita-cita tanpa usaha bukan cita-cita tapi angan-angan.
Anda Adalah Tetamu Saya, Kehadiran Anda Sangat-sangat dihargai. Terima Kasih
Elok Bahasa Bekalan Hidup, Elok Budi Bekalan Mati