PESAN SAIYIDINA ALI RA

“Barangsiapa yang mengajar aku walaupun satu huruf maka dia adalah tuan kepada ku”.
"Kecantikan dan pakaian itu bukanlah penghias diri, sesungguhnya ilmu dan adab itu yang menjadi hiasan diri seseorang. Bukanlah yatim seseorang itu yang kematian bapanya, sesungguhnya yatim yang sebenar apabila ketiadaan ilmu dan adab".Sunday, May 10, 2009

48. SELAMAT HARI IBU

SELAMAT HARI IBU KEPADA BONDA TERSAYANG HJH. RAHMAH BT HJ. YAACOB. SEMOGA ALLAH PANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI. TERIMA KASIH BONDA KERANA MEMAHAMI DIRI INI DAN MELAYANI KAMI ADIK BERADIK DENGAN PENUH KASIH SAYANG YANG TIADA TERNILAI.


Gambar Keluarga Disember 2008

Belakang Dari Kiri, Nurul Nadhirah (Anak), Latifah Sa'da (Isteri), Saya, Asma Laili (Adik), Norilyani (Adik). Depan Dari Kiri, Mohamad Muzzammil (Anak), Hj. Mat Saad (Ayahanda), Hjh. Che Dah (Nenek) dan Hjh. Rahmah (Bonda). 2 orang adik lelaki yang tiada dalam gambar, Zainol dan Rosli.

"Semoga Allah Memberkati Keluarga ini dan Senantiasa Dalam Peliharaannya" Amin...

1 comment:

jalilah_jy said...

maaf..anak u all 2 org jer ker?.. ok la tuuu.. kawen org mana pun tak kisah.. kami biasa dok kem pakit di sri aman sarawak 3 thn 1994-1997..
isteri org mana ya..sbb seluruh sarawak biasa saya pergi..

RAKAN GURU YANG DIHORMATI...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

TIADA YANG LEBIH BERKUASA YANG MENENTUKAN SEGALANYA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِDengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.Bersyukur Kita Kepada Allah S.W.T Dengan Izinnya Perancangan Pembangunan & Perancangan Peningkatan Akademik SMK Belawai Telah Berjalan Dengan Lancar. Kejayaan Paling Manis ialah pencapaian tertinggi PMR 2011 69.59% dengan GPSnya 3.05. Semoga kecemerlangan ini akan diteruskan oleh guru-guru di sana.Sejak 13 Februari 2012 saya kini di SMK Baru Miri. Segala tenaga dan usaha kini tertumpu dipusat tanggungjawab yang baru. Perancangan 5 tahun saya bersama plan strategik sekolah sedang diatur. Harapan saya, saya akan berjaya laksanakannya sepertimana kejayaan saya di SMK Belawai dengan kerjasama dari warga SMK Baru Miri. Semuanya dengan kehendaknya jua...Sejarah perkhidmatan:

23 Jun 1993 - 1 Disember 1994 SMK Three Rivers, Mukah

1 Dis 1994 - 16 September 2016 SMK Tiong Hin, Sibu

16 September 2006 - 12 Februari 2012 SMK Belawai, Daro, Mukah

13 Februari 2012 - sekarang SMK Baru, Miri

PENAFIAN :

Berita, pandangan dan komen dalam blog ini tidak tidak semestinya menggambarkan sikap pengendali blog. Pengendali blog tidak bertanggungjawab di atas sebarang kesulitan atau kerosakan akibat menggunakan maklumat dalam blog ini. Penggunaan blog ini adalah di atas budi bicara masing-masing.

Mengambil, mencetak dan menyebarkan artikel yang terdapat di dalam laman ini amatlah digalakkan dan dihargai. Sebarang bentuk teguran dan pandangan juga amat dialu-alukan.

Mohamad.

Mutiara Kata

Bercita-cita tanpa usaha bukan cita-cita tapi angan-angan.
Anda Adalah Tetamu Saya, Kehadiran Anda Sangat-sangat dihargai. Terima Kasih
Elok Bahasa Bekalan Hidup, Elok Budi Bekalan Mati