PESAN SAIYIDINA ALI RA

“Barangsiapa yang mengajar aku walaupun satu huruf maka dia adalah tuan kepada ku”.
"Kecantikan dan pakaian itu bukanlah penghias diri, sesungguhnya ilmu dan adab itu yang menjadi hiasan diri seseorang. Bukanlah yatim seseorang itu yang kematian bapanya, sesungguhnya yatim yang sebenar apabila ketiadaan ilmu dan adab".Saturday, April 14, 2012

226.MERENTAS DESA SMK BARU 2012

Buku program
Program merentas Desa peringkat SMK Baru. Miri, baru sahaja selesai. Program yang bermula jam 7.00am itu telah dirasmikan oleh En. Anuar Bin Haji Ahmad YDP PIBG SMK Baru Miri. Semuanya telah berjalan lancar dan majlis penutupannya telah dibuat lebih awal iaitu pada jam 9.30 pagi dari yang dijadualkan walaupun ramai guru yang keluar berkursus. Terima kasih kepada PKKK Cg Siti Akmarlia dan AJKnya, semua guru yang terlibat, semua AJK PIBG, pihak polis terutama polis trafik, pihak Rela, PBSM SMK Baru serta semua pelajar dan orang perseorangan yang terlibat sama ada secara langsung dan tidak langsung.

Para pelajar bersedia untuk dilepaskan
YDP PIBG En. Anuar bersedia untuk melepaskan peserta
Pasukan Guru dan Ibu Bapa. Pemenang bagi kategori Guru dan para ibu dimenangi oleh Cg Noraini (Pertama), Cg Tracy (Tempat ke 2) dan Cg Charmine (Tempat ke 3). Bagi kategori guru lelaki dan bapa dimenangi Cg Nasir (Tempat pertama), En Azmi (Tempat ke 2 dan Mr Ting (Tempat ke 3)
Penamat : Kategori Lelaki A ( Tingkatan 4,5 dan 6) dimenangi oleh Mohd Afiq  4S1(Tempat pertama), Mohd Ardzain 4S1 (Tempat ke 2) dan Nyaring ak Rima 4A (Tempat ke 3)
Lelaki B (Tingkatan 1,2 dan 3) dimenangi oleh Mohd Nor Hamizan 3C (Tempat ke 3), Berti 2C (Tempat ke 2) dan Elisa 3E ( Tempat ke 3)
Kategori  Perempuan kelas A dimenangi oleh Jesica 4S1 (tempat pertama). Suri 5S2 (Tempat ke 2 ) dan Norfarahin 4B (Tempat ke 3) Manakala Kategori Perempuan kelas B (Tingkatan 1,2 dan 3) dimenangi oleh Klorina 2D (Tempat pertama), Nur Syafiza 2A (Tempat ke 2) dan Nurfaiza 1C (Tempat ke 3)..
Pelajar2 kelab koperasi mengambil kesempatan buka perniagaan semasa Majlis Merentas Desa berlangsung..
Terima kasih yang tidak terhingga kepada Penaja Utama Program Merentas Desa iaitu Koperasi SMK Baru Miri Berhad. Semoga selepas ini pihak koperasi akan lebih maju dan sentiasa memberi kerjasama dalam program-program seperti ini yang memberi manfaat kepada semua pelajar.

No comments:

RAKAN GURU YANG DIHORMATI...

Popular Posts

TIADA YANG LEBIH BERKUASA YANG MENENTUKAN SEGALANYA

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

PERJALANAN INI:


23 Jun 1993 - 1 Disember 1994 SMK Three Rivers, Mukah


1 Dis 1994 - 16 September 2016 SMK Tiong Hin, Sibu


16 September 2006 - 12 Februari 2012 SMK Belawai, Daro, Mukah


13 Februari 2012 - 20 Januari 2017 - SMK Baru, Miri


22 Januari 2017 Hingga Sekarang - SM Teknik, Sejingkat, Kuching


PENAFIAN :

Berita, pandangan dan komen dalam blog ini tidak tidak semestinya menggambarkan sikap pengendali blog. Pengendali blog tidak bertanggungjawab di atas sebarang kesulitan atau kerosakan akibat menggunakan maklumat dalam blog ini. Penggunaan blog ini adalah di atas budi bicara masing-masing.

Mengambil, mencetak dan menyebarkan artikel yang terdapat di dalam laman ini amatlah digalakkan dan dihargai. Sebarang bentuk teguran dan pandangan juga amat dialu-alukan.

Mohamad.

Mutiara Kata

Bercita-cita tanpa usaha bukan cita-cita tapi angan-angan.